085 0410 140
Zeliszorg Thuiszorg arnhem

Zorg bij dementie

Zeliszorg Zorg bij dementie

 

Vergeetachtigheid

Volgens een onderzoek van hersenstichting Nederland lijden er naar schatting  200 á 300 duizend mensen in Nederland aan lichte of ernstige vormen van dementie. Lang niet iedereen ondervindt hiervan evenveel hinder. Maar soms nemen de geheugenproblemen toe of krijgt iemand moeite met taal en met denken. Dit kan een teken zijn van verandering in de hersenen, een teken van dementie.

Dementie?

U kunt in het geval van vergeetachtigheid bij uzelf of bij uw naaste contact opnemen met uw huisarts. De diagnose dementie wordt, afhankelijk van de situatie, gesteld door de huisarts of een geheugenpoli in het ziekenhuis. Onze medewerkers bieden hulp en ondersteuning wanneer het uitvoeren van dagelijkse handelingen moeilijk wordt als gevolg van vergeetachtigheid. Ook als er nog geen diagnose dementie is gesteld kunt u al contact opnemen met onze casemanager dementie.

Wat Zeliszorg voor u kan betekenen?

Bij dementie veranderd er veel. Naarmate het proces vordert zal iemand met dementie steeds afhankelijker worden van de omgeving. Mensen met dementie hebben behoefte aan toezicht, structuur en ondersteuning voor de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Zeliszorg medewerksters kunnen zorg geven, die op de steeds veranderende beleving van de persoon gericht is. Zij zijn geschoold en ervaren in het begeleiden van mensen met geheugenproblemen.

Omdat het moeilijk en ingrijpend is iemand in je omgeving te zien veranderen, richten wij ons ook op de mantelzorger. Wij zullen proberen die zo goed als mogelijk is, te begeleiden.

Snel geregeld

Heeft U snel hulp nodig? Samen met u regelt Zeliszorg het hele traject wat nodig is zodat wij zo snel mogelijk bij u aan de slag kunnen voor zorg bij dementie.

Zorg Aanvragen
0
Telefoontjes/maand
0
Clienten geholpen
0
medicijnen toegediend
0
Jaren ervaring

Kies de beste thuiszorg voor u