085 0410 140
Zeliszorg Thuiszorg arnhem

Zorgverzekeringswet

Wanneer is de ZVW van toepassing?

Sinds 1-1-2015 wordt de verpleging en verzorging thuis betaald vanuit de ziektekostenverzekeringen. Zij vergoeden dit vanuit het basispakket, dus iedereen is daarvoor verzekerd (verplichte verzekering).
Om voor deze vergoeding in aanmerking te komen zijn er wel eisen gesteld:
U heeft een indicatie nodig. Deze wordt gemaakt door een HBO-verpleegkundige.
Zij zal samen met u kijken welke zorg er nodig is en bepalen hoeveel tijd daarvoor gegeven mag worden; u dus recht op hebt.
U heeft een zorgplan nodig. Ook die zal gemaakt worden door de verpleegkundige. Zij zal alle zorg die u nodig hebt omschrijven in zorgdoelen. Zo weten de collega’s die bij u komen om u de zorg te verlenen, welke zorg er precies nodig is. Tevens zal de zorg regelmatig met u geëvalueerd worden aan de hand van dat zorgplan.

Hoeveel vergoeding?

Heeft u een restitutie-polis? Dan zij de belangrijkste voordelen:
– U kunt zelf bepalen welke zorgaanbieder u kiest
– U krijgt volledige vergoeding; 100%
Dit geld ook als u va iemand zorg krijgt, die geen contract met uw zorgverzekering heeft. Dit is “niet- gecontracteerde zorg.”
Als u dus aan het einde van het jaar over een nieuwe polis denkt, dan zou dit mogelijk een goede keuze voor u zijn.

Heeft u een andere soort polis, dan zal u een andere % aan vergoeding krijgen.
Hoeveel dat is, hangt af van het pakket die u gekozen hebt. Hiervoor kunt u uw zorgverzekering raadplegen bij: “vergoedingen verpleging en verzorging thuis”.

Eigen bijdrage

Als u de wijkverpleging-verzorging vergoed krijgt vanuit de ziektekostenverzekering,
dan is het handig om te weten hoe het zit met uw eigen bijdrage en eigen risico.
Het kost u:
o Géén wettelijke eigen bijdrage
o Géén eigen risico

Betaling

U zult (in veel gevallen) de factuur van de geleverde zorg, van Zeliszorg ontvangen. In dat geval, betaald u de factuur dus rechtstreeks aan Zeliszorg.
U kunt dit factuur bij uw zorgverzekering declareren, zoals u gewend bent om declaraties bij hun in te dienen. De zorgverzekering zal, op basis van hoe u verzekerd bent, de factuur aan u vergoeden.

Machtiging

Sinds 1-1-2019 is het een vereiste van veel ziektekostenverzekeringen, dat u voor aanvang van de zorg een machtiging/toestemming aanvraagt. Of dit bij uw verzekering ook zo is, kunt u lezen op de website van uw verzekering. Bij: “machtiging verpleging en verzorging thuis” kunt u alle informatie vinden.

Wij kunnen u helpen bij het aanvragen van z’n machtiging.

Onze zorgvuldig uigezochte en verzekerd gekwalificeerde zorgverleners hebben eerdere ervaring met klanten die een van de volgende zorg nodig hebben:

Met de hulp van Zeliszorg kunt u zo lang mogelijk thuis wonen

Uw geluk behouden door zo lang mogelijk thuis te blijven wonen!
Zorg die wij leveren

Meer informatie over zorg

Tips voor valpreventie bij ouderen thuis

Tips voor valpreventie bij ouderen thuis

Valpreventie is een essentieel onderwerp binnen de zorg voor ouderen, senioren zijn nou eenmaal meer vatbaar voor vallen en gewond raken dan de rest van de bevolking. Gemiddeld komt er iedere vijf minuten een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een ongeluk of een val in huis (102.000 bezoeken in 2017). In maar liefst twee-derde van al deze gevallen is…

Eerste Tekenen Van Dementie

Eerste Tekenen Van Dementie

Dementie is een ernstige aandoening die miljoenen levens over de hele wereld treft. Volgens onderzoek heeft ongeveer 7,1% van alle mensen ouder dan 65 jaar last van een vorm van dementie. In feite wordt geschat dat elke 3 seconden iemand ter wereld dementie ontwikkelt. Er werd ook geconcludeerd dat het risico op het ontwikkelen van dementie na de leeftijd van…

7 Tips Over Hoe U De Beste Thuiszorg Kunt Kiezen

7 Tips Over Hoe U De Beste Thuiszorg Kunt Kiezen

De kans is ontzettend groot dat het er toch echt een keer aan zit te komen, u op een gegeven moment zorg voor uzelf of voor uw naasten moeten zoeken. Nu zijn er echt talloze soorten mogelijkheden voor waar u terecht komt. Door de vele zorgorganisaties is het nu eenmaal een stuk makkelijker om de organisatie te kiezen die het…